25152194_1593833924064914_2280687752866511808_n.jpg

Sabina och Anfa Lashari är systrarna som med synkroniserat rapflow dekonstruerar hiphop för att skapa sin egen plats. Som duon LASH hittar de sin konstnärliga röst i ett hiphopklimat som tills för bara några år sedan förnekade det som var icke-norm, icke-man, icke-straight. 

De föddes in i en syskonskara om sex med rötter i Baluchistan. Den ena 1989, den andra 1998. Som två revolutionärer förde de i stadsdelen Hulta i Borås ett tvåfrontskrig; mot hemmets moralism och vännernas destruktivitet. 

Sabina slogs med rasister och dömdes för misshandel. Anfa hoppade av skolan och kallades under en period "Lil’ Snoop" efter soldaten i Marlo Stanfields drogkartell i TV-serien "The Wire". 

Uppväxten präglades av drogmissbruk, kriminalitet, och en upprorisk familj på randen till kollaps. Men samtidigt fick de uppleva systerskapets oändliga styrka. 

– Vi var en flock av vargar. Vårt hem var alltid fullt av våld och konflikter, men om någon fick problem på riktigt stannade alla upp för att hjälpa till. Vi lät aldrig någon falla, säger Sabina. 

Burna av varandra överlevde dem uppväxten. Anfa skrev in sig själv på behandlingshem och Sabina började så småningom jobba med ungdomar på en fritidsgård. Under tiden började de använda rappen som poetisk terapi; ett sätt att badda såren och samtidigt göra den till en konstform.